Vandaag geopend 09:00 - 18:00

Vandaag geopend 09:00 - 18:00

Welke documenten kunt u bij ons aanvragen?

Export document

 

Het nieuwe zogenoemde ‘Deel 2’ oftewel, de exportverklaring die u nodig heeft als de auto op een trailer of vrachtwagen naar het buitenland gaat. Er mag dus niet meer met de auto gereden worden.

Tijdelijke verzekering

 

Indien er na de export nog met het voertuig over de weg gereden wordt, is het verplicht om het voertuig te verzekeren. Dit kunt u doen met de Groene kaart, een tijdelijke WA-verzekering van 15 dagen

Uitvoerkentekenplaten

 

Als u van plan bent het voertuig op de openbare weg te gebruiken, heeft u uitvoerkentekenplaten nodig. De Nederlandse kentekenplaten worden vernietigd zodra het voertuig voor export is geregistreerd. Een uitvoerkentekenplaat bestaat uit zwarte letters en cijfers op een witte achtergrond. Een uitvoerkentekenplaat kan alleen worden geleverd als het voertuig nog een geldige APK heeft. Een uitvoerkentekenplaat is geldig tot de datum die op het geprinte deel II staat achter de tekst ‘Toestemming voor rijden over de weg tot’.

Verklaring Typegoedkeuringsgegevens

 

Om in het land van bestemming een kenteken te verkrijgen, kan bij de invoer van een voertuig een Verklaring Typegoedkeuringsgegevens (CVO) nodig zijn. Op de Verklaring Typegoedkeuringsgegevens staan de technische gegevens, het typegoedkeuringsnummer en de euroklasse van het voertuig vermeld.

Douanedocument

 

Voertuigen die worden geëxporteerd naar een land buiten de Europese Unie, hebben een EAD Douanedocument nodig. Het douanedocument wordt afgestempeld bij de buitengrens als bewijs dat het voertuig daadwerkelijk is uitgevoerd.

Openingstijden

Handelsonderneming Brink

 • Koopmansweg 3
 • 6515 AK Nijmegen
 • Verkoop/algemeen
  +31 (0)2 43 48 19 01

  Verkoop
  Skip Pijman
  +31 (0) 6 21 71 19 55

  Algemeen
  Rogier van den Brink
  +31 (0) 6 21 25 59 00

Copyright 2018 – VWE Website

Stuur ons een bericht